Op zoek naar korte literaire verhalen online?

 
korte literaire verhalen online
 
Literatuur leert ons leven Filosofie.nl.
Niet omdat verhalen ons morele lessen geven, maar omdat we dankzij verhalen gevoeliger worden voor de wereld en haar bewoners. Het is precies die morele gevoeligheid waar ik het over wil hebben. Ik zal mijn verhaal dan ook vertellen aan de hand van twee morele vertellingen. Een daarvan is Het meisje met de zwavelstokjes het is tenslotte kersttijd. Een morele tijd. Literatuur biedt een oefening in empathie, schrijven hedendaagse filosofen Martha Nussbaum bijvoorbeeld en wetenschappers zoals evolutionair psycholoog Steven Pinker. We verlaten ons hoofd en nemen het perspectief in van een ander, we ervaren de wereld vanuit de ander op een andere manier. Die tijdelijke blikverruiming is een oefening in empathie: volgens Pinker hebben we mogelijk dankzij literatuur onze morele kring uitgebreid. We verplaatsen ons via de literatuur niet alleen in familieleden of dorpsgenoten, maar ook in andere wereldbewoners. Dat is ook mogelijk doordat het literaire verhaal niet meer bevolkt wordt door koningen of andere helden uit het epos of ridderverhaal, maar eerder door de gewone man of zelfs de zwerver of uitgeslotene. Log dan in. Of word lid van filosofie.nl. Word nu lid van filosofie.nl en krijg toegang tot alle online artikelen.
Korte verhalen: alle voordelen op een rijtje.
Een verhaal schrijven vermeerdert de mogelijkheden om te publiceren. Er bestaan tientallen literaire tijdschriften waar je je verhalen heen kunt sturen. Het betaalt allemaal niet denderend, maar de simpele gewaarwording je tekst in druk te zien voelt altijd goed. Bovendien is het telkens weer een stimulans om snel aan een nieuw verhaal te beginnen. En: het is goed voor de contacten bij uitgeverijen. Van korte verhalen naar het grote werk.
Twee boeken met goede, sterk sfeervolle en psychologisch interessante, literaire verhalen oost-online.amsterdam.
Dwars door de buurt. Maak een app van oost-online. Privacy Verklaring en Disclaimer. Home BoekvandeWeek Twee boeken met goede, sterk sfeervolle en psychologisch interessante, literaire verhalen. Lezen en schrijven. Twee boeken met goede, sterk sfeervolle en psychologisch interessante, literaire verhalen.
Flitsverhaal breekt door Taalschrift.org.
Snijders zijn zeer korte verhalen per e-mail intussen naar zowat 1500 mensen die zich daarvoor hebben ingeschreven. Dat is een leuke manier om flash fiction flashy te maken. Maar een goed verhaal mag nog steeds ook op eerlijk, ouderwets papier verschijnen. En hoe zit het met de literaire kwaliteit van sommige flitsverhalen?
Catalogus.
in de Bibliotheek. nu in de Bibliotheek. meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Helaas, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd. Heb je de zoekterm juist gespeld? Zo nee, verbeter de spelling en zoek opnieuw.
3x korte verhalenbundels Zin.nl.
Rebecca Lee, een van de meest getalenteerde en originele verhalenschrijvers van dit moment, schrijft korte verhalen als romans. Rebecca Lee: Lynx en andere verhalen Nijgh Van Ditmar, 1850. Klik hier om het boek te bestellen. Sanneke van Hassel won belangrijke prijzen. Niet zo gek: haar literaire kwaliteit staat buiten kijf.
Publiceren in een literair tijdschrift Books Bubbles.
Hollands Maandblad: een van Nederlands grootste literaire tijdschriften. Er is niks om boven je bed te hangen als je hierin gepubliceerd wordt tenzij je je printer aan het werk zet, maar ook online zijn verschillende literaire tijdschriften te vinden.: Kweek een olifantshuid. Het kan zijn dat de redactie je verhaal niet publiceert. Omdat het niet bij het tijdschrift past, ze kortgeleden al iets over het door jou gekozen thema in het tijdschrift hadden staan of auw als de kwaliteit niet is waar ze naar zochten. Zie het als een leermoment: vaak wordt je inzending voorzien van kritiek. Dan heb je dus wel gratis schrijftips gekregen van een professionele literaire redactie. Geef het niet op als het na de eerste poging niet lukt. Blijf lekker doorschrijven, mooie verhalen maken en zend alles waar je blij mee bent in.
Korte verhalen Annette van t Hull Auteur.
Twee van mijn zeer korte verhalen zijn nu online te lezen en te beluisteren. Ecoline schittert op de website van Schrijverscafe Oscar Dat is een literaire community in Arnhem die ik een warm hart toedraag en die inmiddels een begrip is in de regio.
Korte verhalen Hilde Vandermeeren e-book online Bibliotheek.
In dit ebook vind je twee spannende korte verhalen van Hilde Vandermeeren: De vuurtoren en In het vizier. De vuurtoren verscheen eerder in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen's' Mystery Magazine. Ook bevat dit ebook een voorproefje van Hilde's' nieuwe thriller Scorpio. Je kunt dit e-book lezen als je lid bent van de Bibliotheek. Bekijk hoe je je registreert of hoe je lid wordt. E-books lenen: hoe werkt het? 43 pagina's' Misschien is dit ook iets voor jou. Kinderen van de rivier Lisa Wingate. De erfenis Elisabeth Mollema. In vreemde handen Corine Hartman. Verdorde roos Erin Kelly. Meer e-books Literaire thrillers. Hulp nodig of meer weten? Hulp bij e-books. Over de online Bibliotheek.
Columns korte verhalen: vollmer.nl.
Kort filmscript Wissel rewrite, komt later weer online AANGEKOCHT DOOR EGMOND EYEWORKS VOOR NPS KORT 2008. Column: het hoorny meisje. 3 Responses to Columns korte verhalen. Check out what others are saying. vollmer.nl Even een Adammertje tussendoor. September 17, 2008 at 123: pm. vollmer.nl Festival dag 4 gaat zo beginnen/dit was mijn pers van dag 3. September 28, 2008 at 1248: pm. Wil jij je verhaal gepubliceerd krijgen? November 2, 2009 at 222: pm. literaire tijdschriften tegen, waar ik, zodra ik ontzettend goed ben geworden in het schrijven van mijn stukjes, die ontzettend goed geschreven stukjes naar ga opsturen.
A.L. Snijders presenteert nieuwe verhalenbundel Het oog van de naald Groninger Gezinsbode.
Snijders is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het korte verhaal zkv wordt genoemd. Hij schrijft zijn zkvs onder andere voor het radioprogramma De ochtend van 4 waar hij op de vroege zondagmorgen een van zijn eigen verhalen voorleest.

Contacteer ons