Zoeken naar leuke verhalen om te vertellen

 
leuke verhalen om te vertellen
 
Levensles, Korte verhalen.
en een horizon is niets behalve de begrenzing van onze waarneming. Gibran Kahlil Gibran. Levensles Korte verhalen. Hier vind je een aantal korte verhalen die een wijze levensles doorgeven. Ze zijn te mooi om alleen in een boek te staan.
Verhaaltjes voor het slapen Verhaaltjesvoorlezen.nl.
Op een zonnige dag liep Pukske wat door het kabouterbos te wandelen. Pukske was aan het mijmeren wat hij weer eens zou gaan doen vandaag. Plots werd Pukske opgeschrikt door een zeer raar gekrijs dat hij beslist niet thuis kon brengen. Pukske keek om zich heen, maar kon zo snel niet ontdekken wat of wie het was. Auw auw, wat was dat nou? Een lading eikels was op zijn kabouter-bolleke terechtgekomen. Onze Puk keek vol verbazing naar boven. Wat is Lees verder. 1 maart 2018 admin. Ik ben een muis en ik heet Kortstaartje. Wat een rare naam hè? Vroeger heette ik geen Kortstaartje hoor. Toen heette ik Langstaartje, omdat ik de langste staart had van allemaal. Zal ik eens vertellen waarom ik nu Kortstaartje heet?
Korte verhalen Korte verhaaltjes vind je op 1001KorteVerhalen.nl!
Ook kunt u uw zelf geschreven verhalen insturen, zodat anderen deze kunnen lezen en hierop hun reacties kunnen geven. Bij elk verhaal heeft u de mogelijkheid om dit direct uit te printen of uw waardering te geven. We wensen u veel plezier op 1001 Korte Verhalen.nl!
Grappige verhalen.
Daarom verzocht de oude wijze zijn broer Ilmarinen hem een lange hark te smeden. De smid beloofde het hem en smeedde een hark zoals de wereld nog niet had gezien: de tanden maten honderd vadem en de steel was zelfs vijfmaal zo lang. Daarmee voer Vainamöinen de zee op om de gezonken Finland Vanaf 12 jaar ca. Sprookjes uit Colombia. Het verhaal van Isi Een oude mythe van de indianen uit het Amazonegebied. De ouden vertellen, dat er in het begin van onze tijd bij de Rio Caisary een grote menigte vrouwen verscheen, vergezeld van mannen zwak van ouderdom, waardoor zij geen kinderen konden krijgen. Zij waren bedroefd, omdat zij voorzagen, dat de mensheid op deze manier zou uitsterven. Op een dag verscheen er een tovenaar bij hen en sprak: Zijn" jullie bedroefd" Ja, wij zijn bedroefd, omdat de mannen zwak van ouderdom zijn. Zij zijn voor niets geschikt, hoewel zij Kangeruku gedronken hebben" W" Colombia Vanaf 14 jaar ca. Sprookjes top 100. Griekse mythen en sagen. Sprookjes van Grimm. Verhalen uit Utrecht.
Glimlacher.
Korte humoristische verhalen. Leuke en bijzondere dingen die gebeuren in ons dagelijkse leven, we vertellen ze elkaar, lachen erom en zijn ze zo weer vergeten. De humor van alledag! Voor mij een geweldige bron van inspiratie om er humoristische verhalen over te schrijven, glimlachers noem ik ze.
Verhalen mooie, korte, inspirerende verhalen.
Heilzame verhalen, een korte verpozing, een ogenblik balsem voor t gemoed. sherien 7 januari 2015 om 0153.: Kennis en ervaring met elkaar delen. John 20 oktober 2014 om 1107.: Prachtig, als je dit leest, waarom hebben wij er zon moeite mee om ons zelf te zijn.,
Verhalen over grappige miscommunicatie 50pluswereld Maakt verstandige senioren slimmer.
Dat klopt, zei de man, maar het gaat er niet om wat je te vertellen hebt, maar hoe je het vertelt. Een man en een vrouw waren 60 jaar getrouwd. Ze hadden al die jaren alles gedeeld, alles samen besproken.
Er was eens tot En ze leefden nog lang en gelukkig De Leukste Sprookjes.
Om het je nog gemakkelijker te maken heb ik bij de meeste sprookjes al een leuke opname van het Youtube sprookje toegevoegd. Je kunt dan naast het lezen van de tekst van het sprookje ook meteen het Youtube filmpje van het sprookje bekijken. Zoeken naar: Zoeken Meest bekeken sprookjes. De 3 biggetjes en de wolf 413 weergaven. Sneeuwwitje en de 7 dwergen 164 weergaven. Hans en Grietje 160 weergaven. De prinses en de kikker 158 weergaven. Assepoester 150 weergaven. Andere Sprookjes 8. Duizend en een nacht 3. Gebroeders Grimm 13. Hans Christian Andersen 8. Moeder de Gans 3. Facebook Like ons op Facebook. Twitter Twitter over ons. Andere Sprookjes 8. Duizend en een nacht 3. Gebroeders Grimm 13. Hans Christian Andersen 8. Moeder de Gans 3. Weetjes over sprookjes. De heks in sprookjes goed of kwaad? Moraal in sprookjes. Sprookjesboek met de leukste sprookjes. Over De Leukste Sprookjes. Sprookjes zijn leuk om te lezen en nog leuker om door te vertellen. Daarom verzamelen we op deze website zowel sprookjes van vroeger als nieuwe sprookjes. Kijk een rond en geniet van de verhalen van vroeger.
Mooie inspirerende korte verhalen met een moraal of levenswijsheid.
Deze vaak leerzame verhalen worden vaak gebruikt om een verhaal dat speelt in deze tijd kracht bij te zetten of een standpunt of levenswijsheid te illustreren in een speech of presentatie. Een ander woord voor dit soort korte verhalen is een parabel Grieks voor vergelijking" waarabij het ook om een kort verhaal gaat, gewoonlijk gesitueerd in het dagelijks leven, dat dient om een religieus, moreel of filosofisch idee te illustreren.
Voorlezen en vertellen is heel belangrijk Leraar24.
Erg inspirerend om de video van meester Paul over Jona in de Walvis te zien! Ook ik ben erg enthousiast over het vertellen van verhalen in de klas. Via www.meesterruud.nl zijn artikelen hierover te lezen. Zodat het verhalen vertellen herontdekt wordt in de klas!

Contacteer ons